zaterdag 9 juli 2011

alweer gewend aan het leven hier

Inmiddels zijn we alweer meer als 10 dagen in Indonesie, het team doet het erg goed en wij ook. We zitten midden in het hindoeïstische drukke Denpassar. Constant zie je op elk moment overal om je heen mensen offeren aan afgodsbeelden.

Gisteren bezocht een deel van onze studenten een wijk waar we ook regelmatig kinderwerk doen, we zijn veel huisjes/krotten in geweest, we konden bidden voor mensen en ze bemoedigen. Een vrouw gaf haar leven aan Jezus. Zo gaaf!!  Vandaag is ze ook bij ons op de basis geweest zodat we follow up kunnen geven. Omdat de religie zo verweven met de cultuur wordt het je niet in dank afgenomen als je afstand doet van de bestaande religie.

Verder gaan we veel de straat op, naar weeshuizen, ziekenhuizen in en naar de gevangenis om daar ook te getuigen! Veel deuren gaan open, en we kunnen met ontzettend veel mensen het evangelie delen. Ondanks de merkbare en voelbare aanwezigheid van zoveel afgoderij, ervaren we echt veel openheid. Een aantal plekken waar we evangeliseren komen we regelmatig, zodat mensen ons steeds weer zien en we wat relatie kunnen bouwen!

4 opmerkingen:

Tjarko en Marlon zei

Goed om wat van jullie te horen!! Super om al die foto's te zien. En die deuren die open gingen, was dat in de gevangenis wel zo verstandig? ;-)

We missen jullie wel hoor!

Liefs, Tjarko en Marlon

Anoniem zei

Hey WJ en Gertrude,

Wat fijn om te horen dat het goed met jullie gaat en dat jullie een beetje geacclimatiseerd zijn! Mooi dat jullie daar veel openingen hebben om dingen te doen!

liefs
Bart & MArieke

Anoniem zei

JONGENS, HEEL TOF HOOR. Heel veel zegen deze tijd. God bless vanuit ergens anders in Azie. love, R, v n kids

Eliam en Joni Vlijm zei

gaaf om te zien!! jullie stralen!!

Vlijmpjes