woensdag 27 november 2013

Geland en wel

voor een kijkje in ons dagelijks leven check ons blog Indien niet goed weergegeven
Bekijk deze in uw browser.
Train & Equip to reach all nations

Geland en wel....

Beste lezer,, 
Selamat Pagi, (goedemorgen) Apa kabar? Baik! (Hoe gaat het? Goed!). Zo begint de dag zodra je je buiten je huis stapt, de buren begroeten je en lachen vriendelijk. Als je dan op je motor stapt en langzaam de buurt uit rijdt, knikken en lachen ze je goedendag. Vooral als ze Loïs en Noah zien, worden ze nog warmer en hartelijker. We merken dat we door onze kinderen gemakkelijk contact krijgen met de buren, en mensen om ons heen. We zitten regelmatig bij de buren in hun Toko (winkeltje) en zijn laatst al met ze naar het strand geweest. Wat een enorme zegen zijn Loïs en Noah voor de anderen hier maar zeker net zo goed voor ons!
Langzamerhand wordt het wat rustiger. De indrukken zijn niet zo heftig als de eerste dagen. Iedere dag is weer anders en het blijft een ontdekkingsreis. Ondertussen hebben we ook de verjaardag van Willem Jan en Noah hier gevierd. We hebben ook een heerlijk pakket gekregen waarin allemaal lekkernijen zaten. Echte thee, chocoladeletters en drop!

Onze reis

29 oktober, code rood in Nederland, wegen verspert met omgewaaide bomen en takken, het openbaar vervoer is stil gelegd. En wij moesten om half 8 op Schiphol zijn! Gelukkig bood Bertram aan om ons weg te brengen met de auto naar Schiphol, waar familie Boon ons kwam uitzwaaien en toen zijn we op het vliegtuig gestapt. Loïs ging tussen ons inzitten en heeft heerlijk filmpjes gekeken op de lange vlucht Noah was ziek en het was voor hem niet zo’n fijne reis. In Denpassar werden we opgepikt en naar ons onderkomen gebracht. We kregen tijdelijk een kamer in het complex waar zowel YWAM staff als studenten wonen. 

De komende tijd.

Op de basis beginnen we langzamerhand te settelen en de eerste dingen op te pakken. Afgelopen weken heeft Willem Jan teams met jongelui naar de sloppenwijken gebracht om daar mensen te helpen. Een mooie manier om mensen te leren kennen uit het team, de omgeving te ontdekken en uit te kunnen delen. We eten nu elke avond op de basis omdat dan de twee andere gezinnen daar ook vaak komen. Noah heeft een leeftijdsgenootje genaamd Ty wat erg leuk samen gaat. Loïs trekt wat meer naar een wat ouder jongetje Jayden. Hij gaat ook al naar school en dat is reuze interessant! We zijn nu ook aan het kijken voor een school voor Loïs. Zij is op dit moment erg leergierig en wil ook best wel graag. Er is een kleine school waar we even voor moeten rijden die het onderwijs zowel in het Engels als in het Indonesisch aanbiedt.


Auto aanschaffen

Heel graag zouden we ook een auto willen kopen. Het vervoer op de motor gaat ons aardig af, maar voor Loïs school moeten we straks elke dag de berg op rijden met de motor, op wegen die erg druk zijn en waar gevaarlijk gereden wordt. Daarbij breekt het regenseizoen aan en om met kinderen op een motorfiets te zitten in een wolkbreuk is geen pretje en ook gevaarlijk (gladheid). Graag willen we een auto kopen zodat we er even tegenaan kunnen. We hebben nog zo’n € 6500,00 nodig om een auto voor ons gezin aan te kunnen schaffen. Dit hopen we dit begin januari te kunnen doen als hier het regenseizoen aanbreekt.

We hebben ook echt gemerkt in afgelopen weken dat God ons draagt, beschermt en helpt. Veel bijzondere nieuwe contacten en we zijn allemaal niet 1 keer ziek geweest. Bijna alle meubels hebben we kunnen aanschaffen. Ook lichamelijk wennen we aan de hitte en eten gaat ons tot nu toe best wel goed af! We weten ook dat dit komt door jouw gebed en daarvoor willen we je bedanken. Hier zie je elke keer weer dat je het echt niet alleen kunt. We hebben anderen nodig! Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie gebed, financiën, post en emails! 
 

De eerste dagen

Na een aantal dagen kregen we de sleutels van ons huis. We werden een beetje overweldigd toen we daar aankwamen. Het huis was compleet leeg, zelfs geen douche, bed of stoel te bekennen. Het water werd afgesloten, veel reparaties, er was lekkage op 5 plekken en geen elektra. Veel stopcontacten deden het niet en daardoor de airconditioners ook niet. Het heeft ruim een week extra gekost qua reparaties, waarbij we elke dag op pad gingen om heel veel spul zoals koelkast, bedden, wasmachine etc te kopen.

Contact met de buren was ook al snel gelegd omdat Loïs graag buiten wilde fietsen. Een blank meisje met blonde haartjes op een knalrood fietsje is snel opgemerkt hier. Ook andere meisjes die iets ouder zijn en ook een klein woordje Engels spreken, zoeken Loïs op.

Noah vindt het ook heel fijn dat we een vast plekje hebben, hij krijgt er gelijk een aantal oudere zussen bij, die hem ervan weerhouden om de straat op te rennen of iets vies in zijn mond te doen. Ook hebben we al een echt huisdier gekregen van de buren; een klein visje ‘Nemo’. 

© 2013 Willem Jan & Gertrude.
Voorzitter thuisfront: Anneke Noordink

 


Support Mission partners:
reknr. 32.65.21.062 
t.n.v. stichting JMEO Heidebeek
let op; onder vermelding van:
1704 Willem Jan & Gertrude Boon
[Uw gift is fiscaal aftrekbaar]







This email was sent to famboon.famboon@blogger.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Willem Jan & Gertrude · Mussenkampseweg 32 · Heerde, Gelderland 8181 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp

Geen opmerkingen: