donderdag 5 februari 2009

genoeg te doen

We zijn beland in een wereldstad waar gigantisch veel gebeurt. Zelf zijn wij betrokken bij Campus-ministry en ouderen helpen in de sloppenwijken. De campus is aardig groot J; het behoort tot 1 van de grootste universiteiten ter wereld. Er zijn 420.000!!! studenten op de campus; even een vergelijk, ik vond het Windesheim in Zwolle al aardig groot. (het windesheim maar 20.000 studenten…) In het gemiddelde klaslokaal passen hier zo’n 1500 mensen. Wij zijn gesitueerd in de YWAM basis naast de campus.

Het grootste deel van de YWAM staff die hier werkt komt oorspronkelijk van deze university. Een onderdeel van de ministry is dan ook een studentenhuis gerund door YWAM waar studenten kunnen wonen als ze naast het studeren ook willen investeren in hun relatie met God. Inmiddels zijn er al meer dan 50 studenten (voormalig boedistisch) door middel van dit studentenhuis/YWAM het land ingezonden met een fulltime missie!!! Een erg effectieve ministry waar wij helpen door contact te leggen met de studenten en ze uit te nodigen om gezellig met ons te eten en drinken in het studentenhuis. Daarbij worden er voor hen bijbelstudies en worship avonden georganiseerd, ook hebben ze een (1 op 1) mentor die naar hen omkijkt.

Verder helpen we in de sloppenwijken om zorg te dragen voor de ouderen (60+). Over het algemeen wordt er niet echt naar de ouderen omgekeken en leven in slechte omstandigheden. Praktisch werk zoals eten uitdelen, leefomstandigheden verbeteren, huizen opknappen, medische verzorging behoren tot de bezigheden. In downtown bangkok wordt er vrij veel gedaan in de sloppenwijken door diverse hulporganisaties, maar aan de rand van Bangkok zijn er verder geen organisaties werkzaam.

Oh ja, de foto van de roze taxi is voor Gertrude, zij is verliefd geraakt op al de roze toyota taxi’s die hier rijden.

1 opmerking:

Anoniem zei

420.000 studenten?onvoorstelbaar zeg! die roze taxe is GEWELDIG! die kennen we hier in nederland niet...en zeker niet in almelo hihhi! als jullie terug zijn zullen we jullie auto ook zo mooi roze spuiten!ahahah

blessings
stan-ielle