vrijdag 26 september 2008

The base is a beautiful place

Bovenstaande foto’s zijn foto’s van de basis waar we nu leven samen met ongeveer 60 anderen.

Sinds vorige week zijn er al weer veel dingen gebeurd! Ongelooflijk dat er alweer een week voorbij is. Dit was onze eerste week met onze classmates. We zijn totaal met 12 studenten en 6 staff. Het is een leuke gemixte groep, we dachten dat we de oudste zouden zijn, maar we zijn de middelste J, een aantal ouderen en een aantal jongeren. Al met al een leuke samenstelling, en ook met onze staff kunnen we het goed vinden, ze hebben er echt zin in en zijn erg toegewijd.

We hebben deze week onze getuigenissen kunnen delen, onze eerste lessen gehad en veel nieuwe mensen ontmoet. Ook heeft iemand cultural studies gegeven, erg interessant en leerzaam, omdat een Aziaat toch wel anders denkt en reageert als iemand uit Europa. Een mooie introweek waar we aan veel dingen konden wennen. Er is hier genoeg om aan te kunnen wennen J. Gertrude is deze week ook 2 dagen ziek geweest en nu gelukkig herstellende, we call it an ‘adjusting period’…. Allerlei dingen zijn anders; het eten, het klimaat, het ritme, en vooral de smog en de uitlaatgassen op straat zijn heftig.. natuurlijk wat anders als de schone Dedemsvaartse lucht J.

Morgenochtend gaan we de ‘squatterarea’ in, dit is de sloppenwijk van deze regio, we zullen hier verschillende keren naartoe gaan en werken met kinderen en moeders. Maar eerst gaan we onze was doen; dit klinkt simpel maar is het niet helemaal. Het betekend opstaan om ongeveer 5.45uur, en vanaf 06.00 uur starten met schrobben van onze kleding, handdoeken en beddegoed. Handwas noemen we dit! Hopelijk zijn we dan om 07.00uur klaar voor ontbijt, en dan kunnen we voordat we om 09.00uur weggaan de was nog even ophangen. En dat voor de zaterdag…. Vanmiddag papa (en ook mama) gebeld vanwege zijn verjaardag! Erg gezellig om bij te kletsen! Eerst ff 6 uur terugrekenen, dus om half 2 bellen want dan is het in Gouda half 8, de tijd om op te staan J. Nogmaals van harte pap!

Geen opmerkingen: