zaterdag 27 september 2008

uitreiken in de sloppen

Zaterdagochtend hebben we met een gedeelte van ons team en een ander team de sloppen bezocht voor een kinder- en tienerprogramma. YWAM antipolo is in principe een trainingsbasis maar heeft ervoor gekozen een tweetal squatterarea’s te ‘adopteren’ waar nu dus ook al een aantal jaar zorg gedragen wordt voor de armen. De focus ligt hier vooral op de moeders en de kinderen, de meest kwetsbare groepen.

Onderweg daar naar toe hebben we voor de eerste keer in een tricycle gezeten (zie foto). Dit is een motor met zijspan, waar je totaal met 4 man opzit; in ieder geval lekker luchtig. J Super om zo door Manila te rijden, het voelt als een soort achtbaan…. Na aankomst in de squatterarea (sloppenwijk) kwamen er direct al veel kinderen. Na wat gezongen en gedanst te hebben werden de kids opgedeeld in 2 leeftijdsgroepen, wij werden met z’n tweeën gevraagd om mee te gaan met de oudere kids (12+) omdat zij ook al wat engels spreken en we hier ook wat meer feeling mee hebben. Het is toch wel prettig om je verstaanbaar te kunnen maken. Erg leuk hoe er input werd gegeven bij deze jonge kids.  YWAM antipolo heeft ook een sponsorproject voor verschillende kinderen in deze wijk, in feite net zoiets als Compassion alleen dan kleinschaliger. Erg mooi dat er op deze manier zorg wordt gedragen voor mensen die het minder hebben. Wij zullen hier ook bij betrokken zijn de komende periode.

 

1 opmerking:

Anoniem zei

he mensjes, echt heel leuk jullie verhalen te lezen! blij dat jullie het naar je zin hebben. Geniet ervan daar he, liefs Lieske