woensdag 1 oktober 2008

de jeepney

Wij verplaatsen ons hier veelal middels een Jeepney. Een bus kent men niet en eigenlijk werkt een jeepney ook veel en veel beter! Je loopt naar de straat en daar wacht je net zolang (maximaal 15 seconden) tot je er een ziet die naar je bestemming gaat, als ze je zien stoppen ze direct voor je.  Het voordeel is ook dat er altijd plek is in een jeepney, ook al zit een jeepney vol, toch weet men nog wel een plekje te maken! Het motto hier is dan ook: 'er is altijd plek voor ééntje meer'. Gezellig toch J. Als je instapt geef je ze 10 pesos = € 0,15 en wanneer je wilt laat je ze stoppen en stap je weer uit.

Eerst dachten we dat er maar een paar van die mooie jeepney's waren in Manila maar waar je ook bent en kijkt je ziet altijd wel ergens een jeepney staan of rijden! We begrijpen nu ook dat de mensen hier niet fietsen: het is hier veel te warm, een jeepney is goedkoop, en fietsen in deze verkeerschaos ga je niet overleven. En wees eerlijk zo'n jeepney ziet er toch ook veel beter uit als die nederlandse gele bussen…..

2 opmerkingen:

Eliam en Joni Vlijm zei

Wat gaaf!!!haha!
ja moeten we hier ook maar doen, voor 0,15 centjes!
hoe is het met jullie? cultuurshock al een beetje overheen? veel gitaar spelen en boeken lezen of toch best drukkie? we zijn benieuwd! hier gaat alles OK, begint echt herfst te worden, dus regen en regen...

Doegie
liefs
J,E&...

Anoniem zei

raarrr, ik kan me zo NIET voorstellen dat julli edaar nu zo zijn!!!

super om de foto's zo te zien.. ;) enyoy it !:)

liefs, kirsten