dinsdag 28 oktober 2008

Eerste indrukken Smokey Mountain

We zijn nu alweer een paar dagen in YWAM Balut. We hebben een intensief programma en hebben met diverse activiteiten meegedaan, een paar zullen we even noemen; We helpen vooral mee met voedselprogrammas voor kinderen van de basisschoolleeftijd, en apart daarvan kinderen die TBC hebben/behandeld daarvoor worden. Bij de highschool-meeting voor sponsorkinderen mocht WJ spreken. Het ging over dat je elke dag de keuze hebt om van de goede boom (boom des levens) of van de slechte boom (kennis van goed & kwaad) te eten. Welke keuzes maak je ondanks dat alles niet mee zit. Het was echt heel gaaf. Je zag dat tieners ermee bezig waren.

Op zondag hebben we opgetreden en getuigenissen verteld aan een gemeente hier in de buurt. Dat was heel grappig. We moesten voor de dienst een klein briefje invullen met onze gegevens en aan het einde van de dienst werden we bij naam naar voren gehaald. Daarna kwam de hele gemeente langs om je een hand te geven! Na het handjes geven, ging iedereen gewoon weer zitten en de dienst ging weer verder!!!! De mensen waren echt onder de indruk en vereerd dat wij langskwamen.

Maandag zijn we naar een weeshuis geweest voor misvormde / gehandicapte kinderen. Mensen hier zijn arm en dan ook nog zorg dragen voor een kind met een handicap lukt men over het algemeen niet. Dus de kinderen worden gedumpt en verdwijnen in een weeshuis. We mochten met de kinderen spelen, de babys vasthouden en oudere kinderen voeden. Het was indrukwekkend om op een plek te zijn waar kinderen die blijkbaar niet gewild zijn gewoon gedumpt worden; Als je erbij nadenkt ongelooflijk…… Geweldig om toch liefde te geven en dat we ervoor kon zorgen dat ze deze dag hebben gelachen! Het is misschien maar een druppel, maar we waren gezegend dat we dit mochten doen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hee grote neef!

leuk om dit zo bij te kunnen houden dat jullie zulk goed werk verichten daar.
het lijkt me heel zwaar maar wel een hele mooie ervaring
ga zo door!
en ik zal met plezier de blogs hier bijhouden

met vele groeten josé slingerland!