vrijdag 24 oktober 2008

Smokey Mountain

Met ons gaat alles goed, we maken een hoop mee, zowel persoonlijk alswel dingen die om ons heen gebeuren. Eigenlijk kunnen we elke dag wel een blog vullen maar dat gaat helaas niet vanwege tijd. Maargoed, we zijn zo’n 3 uur geleden aangekomen bij Smokey Mountain, en we zullen hier de komende week blijven. Later zullen we nog wel wat foto’s laten zien. Je kunt het ff intypen bij google, dan krijg je wel een idee wat hoe het hier is. Onderweg waren we onder de indruk van alle mensen, we krijgen een beetje meer begrip wat het betekend om in metro Manila te zijn met meer als 15 miljoen mensen… Eén en al mensenmassa, chaos, verkeer, dieren, sloppen, hopeloosheid en polution in the air, en zover als je kunt kijken is het chaos. We hebben een goede reis gehad, veel gezien en zijn veilig aangekomen.

Een nice detail, we hebben sinds NL voor het eerst weer normaal gedoucht en getoiletteerd. Weliswaar een koude douche, maar dat was al heel speciaal! Thank You Lord J.

Voor nu, het is 1 van de meest gevaarlijke/geweldadige gebieden van Metro Manila. Om jullie gerust te stellen, we zitten hier ’s nachts veilig in een YWAM basis Balut, men noemt het Smelly hotel. Het is een erg mooi gebouw, maar je zit in een vervuild gebied dus vandaar de geurtjes.  De komende dagen zullen we verschillende dingen gaan doen, waaronder TBC kinderen voeden, jonge moeders begeleiden, naar de high-schools om sponsorkids te begeleiden etc.. We zullen hier binnenkort nog wel meer hierover delen, want het is echt een bijzondere plek waar bijzondere dingen gebeuren…..

2 opmerkingen:

Marleen Pruim - Temminck zei

Hey Willem-Jan en Gertrude,
Leuk om een beetje up-to-date te blijven van al jullie belevenissen! Tijdens de lesfase zijn jullie al op outreach heb ik het idee.... Niet alleen het uitreiken naar andere mensen maar ook alle primitieve omstandigheden. Maar ja... dat vormt je ook weer. Maar dat hebben jullie vast al wel ondervonden :-) Hier alles ok. Vorig weekend hadden we het kk bootcamp in Almelo. En het was gaaf!!
Veel zegen daar!!
Liefs Marleen

Anoniem zei

hey lieve schatten,

erg leuk om zo op de hoogte te blijven !!!

Met ons gaat 't verder goed ! druk op zoek naar een huisje... Maar we geloven dat God zal gaan voorzien ! Vorige week hebben we al trouwwringen uitgezocht.. we hopen dat jullie er 7 augustus bij kunnen zijn !!!

jullie zijn in onze gebeden!!!

liefs,

marc & kirsten