woensdag 3 december 2008

outreach komt eraan.... een korte update.

We zijn ons aan het voorbereiden voor onze outreach. We zijn weer helemaal fit, en hebben zin om te vertrekken. Vooral deze laatste 2 weken hebben we een erg vol programma, en dat betekend weinig tot geen vrije tijd. Dit levert wel de nodige spanningen op in het team. Een jongedame uit de USA heeft het team deze week dan ook definitief verlaten. De overgang naar de DTS (cultuur en structuur) en alles daarbij was teveel voor haar. We zijn nu nog met 11 personen over en gaan er 100% voor, we hebben een groep die erg toegewijd is! En daar houden we van J.

De vrijdagen gebruiken we nog steeds om uit te reiken in de sloppenwijken. We zijn in de weekenden bezig met fundraising, zoals de situatie er nu voor staat kunnen nog niet alle studenten mee op outreach i.v.m. de financiën. Daarbij zijn we de afgelopen paar zondagen ook naar diverse kerken geweest om getuigenissen te delen en mensen enthousiast te maken voor missions.  

Mocht je het leuk vinden om wat meer te zien w.b. cambodja kun de deze website checken http://www.uofncambodia.org. Deze site omschrijft meer van de basis waar we naar toe gaan en ook het e.e.a. w.b. de geschiedenis van het land. Ook een aanrader is om de film Killing Fields te zien. Wij (Gertrude alleen de eerste 10 minuutjes) hebben de film gezien met ons team en het geeft een duidelijker beeld over hoe de situatie was in de jaren 70. (de film is wel 12+/16+, soms een beetje spannend). Je begrijpt wel dat de situatie diepe wonden geslagen heeft. Zomaar een feitje: 80% van de bevolking in Cambodja is jonger als 30 jaar..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Will & Gertrude,

RESPECT!! Men, een balut... nou niet iets voor ons. Tjonge, dat jij dat hebt gegeten, tja het is natuurlijk geen groenten ;) Tof om weer nieuwe foto's van jullie te zien.

Zondagavond waren we in Heerde, er was een happening. Wij misten jullie wel, net of jullie er zo aan konden komen, maar ja dat was niet zo... :S

Gods zegen, wijsheid en have fun gewenst! We zijn trots op jullie :)

Dikke knuf de Bruintjes

Anoniem zei

hee lieve boontjes,
wat spannend dat jullie naar cambodja gaan! super thanks voor jullie lieve kaartje!

we miss, think pray en love you guys!jullie zijn parels!

blessings
stan-ielle