woensdag 21 januari 2009

impact in 'hogere' sferen

We zijn nu een paar dagen in Manila en het bevalt ons hier erg goed. Dit in tegenstelling tot wat we verwacht hadden. Midden in het centrum van de stad met meer als 16 miljoen mensen kan het niet rustig zijn. Echt alles gaat hier 24 uur per dag door, de auto's de winkels, de bouwvakkers, zelfs de file's zijn hier ook gewoon 's nachts. Maar ondanks dat redden we ons aardig. We [Gertrude en ik] hebben zelfs een eigen kamertje met een matras erin. En dat is een luxe hier. We kunnen ons af en toe even terugtrekken uit alle drukte en genieten van Hotel 'zonder bed'. De komende week maken we wel even wat foto's van dit plekje.

Afgelopen zondag zijn we naar een kerkdienst geweest waar ik [Will] zou preken, en een teamgenoot zou haar levensgetuigenis vertellen. Het was een mooie dienst en de voorganger was echt geraakt door de boodschap. We werden na de dienst direct gevraagd om die zelfde middag een Bijbelstudie te geven bij het gezin + overige familie van een rechter en advocaat van het hooggerechtshof. De voorganger heeft relaties in deze kringen en wilde graag dat ik de preek nog een keer zou doen voor deze mensen. Deze mensen waren net een aantal maanden christen en erg leergierig. Dus 's middags na 2 uur reizen door de stad heen hadden we nogmaals het voorrecht om in een kleinere setting een studie te geven in een sjieke buitenwijk van Manila.

Op dinsdagmiddag mochten we een volle rechtszaal in om daar een studie te geven aan rechters en advocaten. Influencing people everywhere! Vorige week de rijstboeren op het platteland, deze week rechters in de city.

Geen opmerkingen: